Ik had het gevoel dat er iets was dat méér bij me paste.

Vanuit mijn ervaring weet ik als geen ander hoe het is om te twijfelen over wat ik wil met mijn werkende leven. Ik weet ook als geen ander hoe je een einde maakt aan twijfels en hoe je richting kiest in je werkende leven.

Na mijn afstuderen.

In 2012 ging ik na mijn afstuderen als docent en loopbaancoach aan de slag. Na verloop van tijd zat ik steeds minder op mijn plek. Ik wist niet wat ik wél wilde dus wat deed ik: erover nadenken, erover praten, dromen, reizen en dat elkaar afwisselend en in repeterende vorm. Eigenlijk zat ik in een vicieuze cirkel: nadenken, plannen maken, ze niet uitvoeren, weer nadenken etcetera. Ik vond mijn werk niet vreselijk en juist dat zorgde ervoor dat ik nog lang in mijn baan bleef werken, mijn gedachten gingen alle kanten op. Ik had wel tien ideeën over wat ik wilde doen met mijn werk.

“Lots of people don’t like their jobs, but they don’t hate it enough to quit”.

Ik realiseerde me dat er wat moest veranderen.

Ik vond het moeilijk afscheid te nemen van mijn vaste inkomen, vakantiedagen en fijne arbeidsvoorwaarden: Deze zaken gaven me veiligheid, maar ik realiseerde me dat er wat moest veranderen. Ik wilde verder. Naast mijn werk begon ik aan een coachingsopleiding want met mensen werken vond ik altijd al fantastisch. Niet lang daarna nam ik ontslag en ik kwam erachter hoe belangrijk persoonlijke ontwikkeling voor me was. Ik ging nog meer opleidingen volgen die ik tof vond: van personal trainer’s opleidingen tot NLP opleidingen. Ik kwam erachter dat ik eigen baas wilde zijn: ik schreef me in bij de KVK en ik startte met opdrachten in de coachings en gezondheidsbranche én ik werd personal trainer.
Ik bloeide op: ik voelde geen sleur meer, ik was vrij, ik kon doen wat ik wilde en ik was van alles aan het leren.  Deze werkzaamheden heb ik lange tijd uitgevoerd met veel plezier totdat ik een nieuwe idee bedacht:
Mijn ervaringen als loopbaancoach/docent en mijn (NLP) coachingsopleidingen heb ik samengevoegd en hiermee ben ik mijn eigen bedrijf Workinglife gestart.

En geloof me, ik was ooit de grootste twijfelkont ter wereld.

Dus als ík een gelukkig werkend leven op kan bouwen, dan moeten anderen dat al helemáál kunnen! De zoektocht in het werkende leven klinkt op papier misschien eenvoudig: onderzoek jezelf, wees heel eerlijk naar jezelf (!), maak keuzes en kom tot actie.
De uitvoering hiervan is echter alles behalve eenvoudig, je moet jezelf écht de juiste vragen stellen.

En wie ben ik?

Ik ben de nuchterheid zelve, ik houd ervan met mensen in gesprek te gaan en tot de kern te komen. Het allerliefste dat ik doe is met mensen zijn en met mensen werken. Dit alles met nuchterheid en geduld.
Ik kan me geen leven voorstellen zonder sport. Sinds kort Crossfit ik om 8 uur ‘s ochtends. Als ik opsta vind ik dat vreselijk, maar achteraf ben ik trots op mezelf. Ik.. Om 8 uur ‘s ochtends.. Wie had dat ooit gedacht!? Ik voel dat ik trots kan zijn op wie ik ben en wat ik doe, die trotsheid is waar het mij om draait. Stel jezelf eens voor dat je trots verteld wat voor werk je doet..