Na de hogeschool.

Na mijn afstuderen ging ik als docent en studieloopbaanbegeleider aan de slag. Ik coachte leerlingen en gaf verschillende vakken binnen het mbo. Na een paar jaar ging ik er een jaartje tussenuit om te reizen en de Spaanse taal te bemachtigen, hierna kwam ik terug in het onderwijs en toen kwam het moment.

Ik was toe aan iets anders. 

Maar wat? Doordat ik een lerarenopleiding had gedaan en zes jaar onderwijservaring had, vond ik het moeilijk uit de onderwijswereld te komen. Als ik vacatures bekeek, zat ik al gauw in de onderwijshoek: dat is wat ik kende. Ik vond mijn werk niet vreselijk en juist dat zorgde ervoor dat ik langer in mijn baan bleef dan ik achteraf wilde.

“Lots of people don’t like their jobs, but they don’t hate it enough to quit”.

Uiteindelijk nam ik ontslag.

Ik vond het moeilijk afscheid te nemen van mijn vaste inkomen, fijne collega’s, vele vakantiedagen en fijne arbeidsvoorwaarden: Deze zaken gaven me veiligheid. Op een dag kwam er een zzp opdracht langs en daar ging ik meteen op af waardoor ik tóch ontslag durfde te nemen. Ik begon hierna aan een coachings- en trainersopleiding want met mensen werken trok me altijd al.

Door die coach- en trainersopleiding kwam ik erachter dat ik het coachen en trainen nog steeds heel leuk vond, alleen dan aan volwassenen, niet meer aan jongeren. Hierna heb ik allerlei opdrachten gedaan in deze hoek: bijvoorbeeld studiekeuzebegeleiding van middelbare scholieren en het geven van workshops aan onderwijsteams
.
Uiteindelijk heb ik mijn ervaringen als loopbaancoach/docent en mijn coachings opleidingen samengevoegd en hiermee ben ik mijn eigen bedrijf Workinglife gestart.

Een einde maken aan twijfels en GAAN voor die nieuwe uitdaging!

Dát is waar ik het voor doe. Niet meer in je hoofd blijven tobben: zal ik wel of zal ik niet.. Maar in actie komen en gaandeweg je antwoorden vinden. Werk is een belangrijk onderdeel in je leven. Je kan jezelf er zelfverzekerd door voelen, maar ook twijfelachtig. Ik wil gaan voor het eerste. Jij ook?