Ik wilde drie keer per week gaan sporten en twee maanden later was ik donateur.

Mooi idee: ik wil gezonder leven! Ik sluit een abonnement af bij de sportschool, ik maak een schema en ik ga drie keer in de week sporten.
De eerste week ging goed! De tweede week ook nog wel, maar op vrijdag was ik moe en het regende, dus ik bleef lekker op de bank. In week drie ging ik maar 1 keer en hierna was ik er met een opleving te vinden. Ik werd langzaam donateur van de sportschool: wel een abonnement hebben, maar nauwelijks gaan.

Wisselen, wisselen en nog eens wisselen.

Dat deed ik veel! Dan ging ik bij een sportschool, dan ging ik hardlopen, dan ging ik zwemmen en uiteindelijk ging ik weer bij een andere sportschool.
En het is super leuk allerlei dingen uit te proberen, daar ben ik zelfs groot voorstander van!
Maarrr, als je op een gegeven moment behoefte hebt aan resultaat (je wilt lekkerder in je vel zitten, je wilt afvallen, je wilt gespierder worden, je wilt afgetraind zijn), dan is een ritme volgen van groot belang. 

And what about food?

Los van het sporten wist ik ook niet goed welke voeding ik ondersteunend moest gebruiken. Keto? Paleo? Vegetarisch/veganistisch of alles biologisch? Zoveel stromingen en ideeën en na verdere verdieping had iedere stroming een overtuigende onderbouwing. Ik maakte voor mezelf een plan, maar twee weken later merkte ik dat ik hier totaal van afweek.

Eigenlijk was er maar 1 ding nodig.

Totdat ik jaren geleden deelnam aan een training die vertelde wat aan de basis staat van écht gezond leven: Doorzettingskracht: ofwel, een plan maken en vervolgens jezelf er aan houden.
1. Make a plan.
2. Stick to it.

Je kan naar de meest hypermoderne sportschool gaan en voedingsschema’s meekrijgen waar je u tegen zegt, maar als je jezelf er niet aan houdt, ben je nergens.

Kan ik dan nooit meer gewoon genieten? Moet ik dan overal op gaan letten?

Natuurlijk niet! Natuurlijk kan je genieten en biertjes drinken. De kunst zit ‘m er in dat je aandachtig kijkt naar de rode draad in je leven.
Bovendien: hoe zou het zijn als je op een gegeven moment merkt dat de behoefte aan zoetigheid en snacks vermindert? Dat er minder innerlijke discussie is over het nemen van zoetigheid omdat je er simpelweg minder behoefte aan hebt?

En dat is wat we doen bij Fitlife!

Werken aan een gezonde levensstijl op een duurzame manier met het oog op sporten, bewegen, voeding, gewoonten, slaap en ontspanning.

Doe je mee?