Zó word je succesvol

Ken je dat gevoel? Je maakt plannen voor de toekomst en je wordt er razend enthousiast van: Spaanse leren, een eigen bedrijfje starten, een carrière switch, yogadocent worden of een succesvolle zakencarrière. Je praat erover met vrienden en de ideeën vliegen je om de oren.

En dan is daar het moment…. De wekker gaat ’s ochtends om naar je werk te gaan: pats op de snooze button, ontbijtje, haartjes goed en je gaat naar werk zoals je alle dagen doet. Je dromen en ideeën komen af en aan in je hoofd maarrrrrr.. ondertussen blijven je dagen er hetzelfde uitzien. Maanden en misschien zelfs jaren gaan eroverheen en er verandert weinig. Je hebt ideeën genoeg! Maar om die ideeën door te voeren zodat ze werkelijkheid worden, daar is toch wat meer voor nodig. En bovendien: hoe weet je nou wat je écht wilt?

Hiervoor drie stappen:

  1. Ondervind waar jij energie van krijgt. Er zijn namelijk 100 dingen die je kan doen in deze wereld, maar dat wil niet zeggen dat je van al deze dingen blij wordt. Al word je dat in gedachten misschien wel, de realiteit is altijd anders. Misschien heb je een kennis, vriendin of broer die succesvol is. Wat deze persoon doet ziet er van de buitenkant misschien leuk uit, maar dit wil niet zeggen dat ook jij er blij van wordt als je het eenmaal doet.

    Voorbeeldje: een vriend van mij werkte in de sales en ik dacht “mh, misschien is dat ook wel iets voor mij!”. Dus ik dat doen.. Wat bleek? Ik vond er geen klap aan. In mijn hoofd: Topidee! In realiteit: E’mal nie.
  2. Als je iets hebt gevonden waar je energie van krijgt (dat merk je dus doordat je er blij van wordt, zonder dat je dat perse uit kunt leggen: dat is dus niet per se een rationele keuze. Bij wijze van bel je er na iemand op om enthousiast te vertellen wat voor leuks je hebt gedaan, snap je? En misschien blijkt daaruit dat je eenmaal goed gaat op leuke collega’s, of het ontmoeten van nieuwe mensen. Goed, ik dwaal af.) dan zul je daar dus tijd in moeten investeren: Niets komt aanwaaien.
  3. Als je iets hebt gevonden waar je energie van krijgt, geloof dan ook dat je overal succesvol mee kan worden. Ik dacht vroeger bij succesvolle mensen aan mensen die in een mooi pak in stoere auto’s rondreden. Slaat nergens op natuurlijk: Laatst sprak ik iemand die heel goed kan touwtje springen. “Nounou wat kan je daar nou mee” was mijn eerste gedachte. Maar die man traint blijkbaar professionele kickboksers om het bovenlichaam asynchroon van het onderlichaam te laten bewegen. En hij heeft daar zijn eigen bedrijf in opgericht. Dat kan dus ook..

Denk je nu bij jezelf: “Ondervinden waar ik energie van krijg? Hoe dan?!” En heb jij ook vaker ideeën en plannen op het gebied van je werkende leven en merk je dat dit door omstandigheden nooit helemaal van de grond komt? Dan heb ik iets leuks voor je!

Ik organiseer een gratis Masterclass over dit onderwerp op donderdagavond 19 september om 18:00. De avond gaat over hoe je tot een werkend leven komt dat bij je past en waar je energiek van wordt. En no worries! Je hoeft niet jezelf te presenteren of wat dan ook. Echt een gevalletje “Sit back and listen”.

Kom gezellig en neem gerust mensen mee.

Inschrijven kan hier.

Want onthoud: Het is altijd makkelijker om niet te gaan, maar het wordt uiteindelijk eenvoudiger als je wel gaat.

Ontvang gratis mijn E-book met de vijf bewezen stappen voor het creëren van een werkend leven dat écht bij je past, waar je voldoening uit haalt en waar je blij van wordt. Ontvang meteen wekelijkse blogs die je op weg helpen naar werkgeluk.

* indicates required