Zó kies je met zekerheid voor een nieuwe baan.

Wel of niet van baan veranderen, hoe maak je hierin de juiste keuze? Wat als je je baan opzegt en je volgende baan niet leuk blijkt te zijn. Wat als je spijt krijgt?

Hieronder twee tips om een goede keuze te maken:

Eerste tip:

Vorige maand zag ik een leuke jas. Hij paste goed en de kleur was mooi. Kijkende naar het prijskaartje besefte ik dat ‘ie prijzig was en ik begon te twijfelen. Wel of niet doen? Ik draag nooit zo’n soort jas.
En drie jaar geleden woonde ik in een modern appartement: alles strak en afgewerkt. Op een gegeven moment moest ik verhuizen dus samen gingen we op zoek naar een andere woning. We bekeken een oud jaren ’20 huisje dat sinds de jaren ’90 niet meer was vernieuwd.

Wat als ik deze twee simpele voorbeelden niet had gedaan. Als ik deze jas niet had gekocht omdat ik niet wist of ik ‘m aan zou trekken, als ik niet in dat jaren ’20 huisje was gaan wonen omdat ik niet wist of deze zou bevallen.

Wát zou het leven er dan saai uitzien. Dan zou ik in mijn oude huis blijven wonen tot in de eeuwigheid en ik zou met mijn kleding angstig bij het bekende blijven.

En inderdaad, die jas, daar pak ik helemaal niet naar. En dat huis, dat bevalt super goed. Juist deze keuzes zorgen ervoor dat je avontuur houdt in het leven. Dat je nieuwe dingen aangaat en ontdekt wat er nog meer is. Als je een “verkeerde” keuze maakt, kom je er achter wat je wel wilt.

Ik heb eens een jaloerse ex gehad. “Dat nooit meer” dacht ik na die relatie en nu geniet ik elke dag van de vrije geest die ik vier jaar geleden heb ontmoet. Zonder mijn ex had ik nooit geweten dat vrijheid zó belangrijk voor me was.

We leven in een tijd waarin we bang zijn de verkeerde keuze te maken. Terwijl er maar 1 verkeerde keuze bestaat: blijven op een plek waar je het niet meer naar je zin hebt. De vraag is dus: bestaat het wel “een verkeerde keuze maken”?

Tweede tip:

Denk niet teveel na over mogelijke carriereswitches want in je hoofd bedenk je het niet. Kom in contact, onderzoek de beroepen/ondernemingen die je leuk vindt en praat met alles wat los en vast zit: Genereer nieuwe informatie. Je bestelt ook niet via een website in 1 keer een nieuwe auto. Je maakt een testrit, je leest en bekijkt op internet of je bevraagt je omgeving en pas dan koop je een auto. Stop over baanmogelijkheden na te denken: schrijf op wat je leuk vindt, kom ermee in contact en doe onderzoek.Pas dán kun je een keuze maken.

Ontvang gratis mijn vijf bewezen stappen als je je centen wilt verdienen met dát waar je energie van krijgt, waar je voldoening uit haalt en waar je blij van wordt. Ontvang meteen mijn blogs en tips.

* indicates required