Zo breng je 1 van al je ideeën ook echt in de praktijk.

De ene week bedenk je een megaleuk bedrijfsconcept, de andere week denk je na over een carrièreswitch en de week dáárna ben je voornemens te solliciteren op een functie binnen het bedrijf waar je werkt.

Dat zijn veel ideeën in korte tijd. Hoe zorg je ervoor dat je een idee kiest, in realiteit brengt en waar je je inkomsten mee gaat genereren? Hieronder drie stappen:

  1. Maak nog geen keuze! Geen? Dat hoor je goed! In plaats daarvan: maak een lijst met alle mogelijkheden die door je heen gaan, gewoon met pen en papier. Droom, bedenk en fantaseer. Schrijf je ideeën op waar je ooit aan hebt gedacht en schrijf alles op waar je momenteel aan denkt. No limits. Neem hiervoor een week de tijd, hang je lijst op de koelkast en vul ‘m gedurende de tijd aan.
  2. Maak uit je lijst geen keuze, maar onderzoek elk idee. Zoek mensen op die dit al doen en ondervind wat zij gedaan hebben om daar te komen. En nog belangrijker: wat zijn hun werkzaamheden van dag op dag? En ervaar bij jezelf of jij hier ook razend enthousiast van wordt. Wordt je hierdoor geprikkeld of denk je “tja, mwah, ik weet niet of ik dit wel zo leuk vind..” Hang je op met een positief/enthousiast gevoel of ervaar je niet zoveel. Dát is een belangrijke raadgever.
  3. Bekijk welke mogelijkheden overblijven en leg deze mogelijkheden naast jouw persoonlijkheid. Van welke dingen raak (en raakte je ooit) enthousiast en gemotiveerd? Kijk welk idee het meest overeenkomt met jouw persoonlijkheid en ervaar bij welk idee je ook na een week nog steeds energie ervaart?

Nieuwe ideeën bedenken is leuk. Je krijgt er energie van en de creativiteit vliegt door de kamer. Maar.. what goes up must come down. Als die energie weer landt, dan komt het aan op: doorzettingsvermogen, passie en wilskracht. Met bovenstaande oefening ontdek je waar de passie bij jou ligt. En als je met een berg passie ergens aan begint, dan is de kans groot dat je ondanks je tegenslagen tóch doorzet.

Met mijn bedrijf, Workinglife, leer ik mensen te kiezen voor werk waar ze in door willen groeien, waar ze blij van worden en hun toekomst op een succesvolle manier mee op willen bouwen. Mensen denken veel na over de invulling van hun werkende leven en dat nadenken kan soms maanden of jaren duren. De kunst is te stoppen met overdenken, je energie te ontdekken, te starten met onderzoeken en uiteindelijk richting te kiezen.

Vraag een gratis sessie aan die bijdraagt aan het vinden van jouw richting, energie en blijdschap.

Meer weten? Laat hieronder je e-mailadres achter!

Ontvang gratis mijn vijf bewezen stappen als je je centen wilt verdienen met dát waar je energie van krijgt, waar je voldoening uit haalt en waar je blij van wordt. Ontvang meteen mijn blogs en tips.

* indicates required