Wil je een nieuwe baan of begin je voor jezelf?

Je bent uitgekeken op je huidige baan en je speelt met het idee voor jezelf te beginnen. Je bedenkt leuke ideeën voor een eigen bedrijf en hier krijg je energie van. Na verloop van tijd raken je ondernemersideeën op de achtergrond en dwalen er weer leuke baanopties door je hoofd.

Voor jezelf beginnen of een nieuwe baan, het lijkt je beiden leuk! Met welke nieuwe uitdaging ga jij je volgende stap invullen? Lees hieronder de drie vragen die je jezelf kan stellen alvorens je een keuze maakt tussen het ondernemerschap en een baan.

Vraag 1: Het bedrijfsidee dat je hebt: Wil je dit écht? Dit is een belangrijke vraag om het volgende: Als je voor jezelf begint zijn er geen gebaande wegen die je kunt bewandelen. Je moet zelf van alles uitzoeken, zelf doen, je tijd inplannen, je koers bepalen en je motivatie hoog houden. Dat is een aardige inspanning en de enige manier om dit vol te houden is omdat je het écht graag wilt. “Zomaar een leuk idee” vervliegt en ebt al gauw weg. Je hebt een grote drive nodig.

De tweede vraag die je jezelf kunt stellen is: Waar ben ik altijd al blij van geworden? Check je verleden: werd je altijd blij van een gaaf team, veel collega’s om je heen en haal je hier veel energie uit? Ben je een echte teamplayer? Of vind je het prettig meer op jezelf te zijn? Of met een paar mensen te werken? Neem die info mee in je overweging voor je volgende stap.

Als laatste: Welke mensen in je omgeving zie je als een voorbeeld? Wie doet iets waarvan je denkt “Dát zie ik mezelf ook wel doen”. Schrijf er tien op en check of er overeenkomst is tussen de bedrijfstak, werkzaamheden, ondernemerschap of baan en manier van werken.

Download hieronder mijn gratis e-book als je toe bent aan een nieuwe uitdaging. In dit e-book staan de vijf stappen die je kunt volgen om toe te werken naar een volgende stap.

Ontvang gratis mijn vijf bewezen stappen als je je centen wilt verdienen met dát waar je energie van krijgt, waar je voldoening uit haalt en waar je blij van wordt. Ontvang meteen mijn blogs en tips.

* indicates required