Wel of niet een andere baan?

Het was juli 2014. En juli stond altijd voor vakantie want ik werkte in het onderwijs. Goede arbeidsvoorwaarden, veel vakantie, leuke collega’s en toch klopte het niet voor mij. En wat deed ik? Ik werkte nog drie jaar door. Drie. Hele. Jaren. Als iemand me vroeg waarom, dan legde ik uit dat ik “niet wist wat ik wél wilde” and so time passed..

Hier drie tips voor als je werk wilt doen waar je blij van wordt en waar je je toekomst mee op wilt bouwen:

  1. Stop te zeggen dat je niet weet wat je wél wilt. Vraag jezelf af wat je tot nu toe hebt gedaan om hierachter te komen. En vaak is hierop het antwoord “niet zoveel”. Dat deed ik ook: ik wist niet waar ik moest beginnen, dus deed ik niets. En zolang je niets doet, gebeurt er ook niets.Vorige week nog, ik had nieuwe schoenen nodig (vond ik, isniezzo). Dus wat deed ik: zoeken op internet, united wardrobe bekijken, ik keek rond wat anderen aan den voeten hadden en uiteindelijk wist ik welke soort schoenen ik zelf wilde. Dedicatie: check. Actie: check. Resultaat: check!En stel je nou voor dat ik op de bank bleef denken “Ik weet niet welke schoenen ik wél wil”…Actie dus.
  2. Focus niet op je behaalde diploma. Ik had een onderwijsdiploma dus ik was lange tijd overtuigd dat ik alleen in het onderwijs terecht kon. Meerdere keren ben ik gewisseld van baan, maar ik bleef in het onderwijs. Dat is alsof je pizza niet lekker vindt en je deze toch op verschillende plekken blijft bestellen. Hetzelfde concept, maar dan in een ander jasje.
  3. Derde tip, doe hier niet net als ik drie jaar over. Zonde van je tijd. Kom in contact met banen en mensen die je altijd al interessant hebt gevonden. Denk niet in keuzes, maar start met oriënteren.

Ben je er klaar voor om een werkend leven te creëren waar je blij van wordt? Kom gratis in gesprek!

Ontvang gratis mijn vijf bewezen stappen als je je centen wilt verdienen met dát waar je energie van krijgt, waar je voldoening uit haalt en waar je blij van wordt. Ontvang meteen mijn blogs en tips.

* indicates required