Wat zou jij doen als je wist dat je sowieso, met elke keuze, succesvol werd?

Vul deze vraag eens voor jezelf in:

Wat zou jij doen, als je wist dat je met álles wat je zou gaan doen, genoeg inkomen zou verdienen en succesvol zou worden: die garantie heb je. Wat zou jij doen?

Ongeacht of het realistisch is of niet (dat bepaal je natuurlijk zelf); Deze vraag daagt je uit diep van binnen te kijken en uit te vinden wat werkelijk waardevol is voor je.
Als je deze vraag invult kan je erachter komen dat veel dingen die je opnoemt niet eens geld kosten: met vrienden en familie zijn, sporten, hardlopen, bewegen, dansen etc. Dit soort vragen helpen je om je leven en je carrière in te richten zoals jij ze zou willen. En natuurlijk is geen enkele baan 100 procent naar wens, maar een algemeen gevoel dat je op je plek zit is wel prettig.
Het is mogelijk werk te hebben waar je je prettig voelt, dat bij je past. Maar eerst moet je weten wat je wilt en dan kan je jezelf daar in kleine stapjes heen bewegen. Vaak hebben mensen een idee “ik zou wel een bedrijf voor mezelf willen hebben” Tussen het hebben van een eigen bedrijf en het heden zit een huge gap en door dit grote gat stopt men vaak al met iets voordat men écht begonnen is. Hier is de kunst van kleine stapjes inzetbaar: stel jezelf bijvoorbeeld elke week een doel waar je naartoe kunt werken. Het is als het verbouwen van een huis, klus voor klus ga je af tot je huis, jouw eigen bedrijf, staat.

En zelfs dan zal je merken dat je nooit klaar bent met je huis.. 😉