Stop met twijfelen en kies richting door deze tip.

Doen wat je leuk vindt, doen waar je energie van krijgt en boven alles: op je plek zitten. Dat is een wens van velen. En hoe krijg je dat voor elkaar.. Hoe maak je een einde aan getwijfel en kies je richting waardoor je twijfels de rimboe in stuurt?

Een paar maanden geleden stond ik voor mijn uitpuilende kledingkast. Met verbazing keek ik naar de stapel broeken waarvan ik er hooguit vijf aandeed en het rijtje t-shirts dat er vaak onaangeroerd bijlag. Dat terwijl ik mijn kast net nog had opgeruimd: Ik had de stukken die ik niet leuk vond eruit gehaald en naar de kringloper gebracht.

Toch bleef het een chaotische bedoeling.

Ik besloot het om te draaien met dit plan:
1. Ik maakte een plank leeg in mijn kast.
2. Alles wat ik aankomende weken aanhad legde ik vervolgens op deze lege plank.

Drie maanden later had ik een overzicht van de kleding die ik wél droeg en dit zorgde voor een scherp beeld. Opruimen met het oog op wat je wél draagt.

Wat een geklets over je kledingkast denk je nu misschien, maar als je twijfelt over de richting in je werkleven dan is dit the way to go. Filteren wat je absoluut belangrijk vindt, leuk vindt, motiverend vindt of belangrijk vindt. Want als je eruit haalt wat je stom vindt, hou je ook over wat je neutraal, middelmatig en “niet leuk maar ook niet vreselijk” vindt. Resultaat? Een overvolle kledingkast waarvan je de helft nog steeds niet inspirerend vindt.

Pak de zaken er uit die je wél leuk vindt in je werk. Schrijf na elke werkdag op wat je leuk/interessant/motiverend of grappig vond en maak een lijst.

Resultaat? Na een paar weken/maanden heb je een overzicht met zaken waar je energie van krijgt. Focus jezelf daar op. Alleen dan kom je er achter hoe je richting aan kan brengen in je werkleven.

Ontvang gratis mijn vijf bewezen stappen als je je centen wilt verdienen met dát waar je energie van krijgt, waar je voldoening uit haalt en waar je blij van wordt. Ontvang meteen mijn blogs en tips.

* indicates required