Start het nieuwe jaar met een nieuwe uitdaging

Je werkt bij een organisatie en stiekem ben je toe aan een nieuwe uitdaging. Je zit niet écht op je plek. Anderzijds: je kent je situatie goed en je weet wat je eraan hebt: salaris, arbeidsvoorwaarden, collega’s en je werkzaamheden.

Diep van binnen wil je een volgende stap zetten naar een nieuwe uitdaging, en dan komt het…

Hoe weet je dat je een goede keuze zal maken? Hoe weet je dat je blij gaat worden van je werk en collega’s en dat je bij die nieuwe baan de groei vindt waar je naar verlangt? Hieronder een tip:

Richt jezelf op wat je wél wilt.

Ik stond vorige week in de Praxis. De muur op kantoor vroeg hoognodig om een nieuw kleurtje. Ik sprak wat met een medewerker terwijl ik het kleurenspectrum bekeek. Wat een keuze.. “Als je kleur er niet tussen zit, kunnen we ook een kleur naar wens maken”. “Nee zit wel goed..” dacht ik. Ik zag het beeld van mijn kantoor voor me en met de bedrijfskleuren in gedachten pakte ik er een teint uit. Ik wist wat ik wilde, ik wist wat ik mooi vond staan, ik zag het voor me.

En stel dat ik met mijn neus voor dat kleurenspectrum stond en dat ik de medewerker uitvoerig vertelde welke kleuren ik niet wilde. “Ik wil geen blauw hoor, dat staat niet. Ik wil ook geen groen want dat past niet bij de vloer. Die rode kleur, dat lijkt me misstaan zeg, jeetje”. En vervolgens na vertellen wat ik niet wilde, bleef er nog 50 procent aan kleuren over. Hoe denk je dat ik ooit bij de juiste kleur was gekomen? Dat duurt dus heel erg lang. En vaak doen we dit wel op werkgebied.

Thuiskomen van werk en vertellen wat er niet leuk was en door die niet-leuke-dingen wil je toch eens gaan kijken naar een nieuwe baan. Alsof je de blauwe, groene en rode kleur mee naar huis neemt en vertelt waarom je die niet wilt en waarom je toch écht een andere kleur wilt.

Dus: Welke dingen vind je wél leuk in je huidige baan (of in je leven of in welke situatie dan ook) die je mee wilt nemen in je volgende. En naar welke nieuwe dingen verlang je?

Maak hier een lijst van!