Over een paar maanden, dan…

heb ik het wat minder druk en dan begin ik weer met Spaanse les”. Echt een uitspraak waarvan ik wist dat er van die Spaanse les niets ging komen. Want.. Wanneer vind ik dat ik het “minder druk” heb? En, waarom moet ik het “minder druk” hebben om Spaanse les te kunnen volgen? Ik doe wel vaker dit soort uitspraken: “Aankomende vakantie heb ik alle tijd om mijn boek uit te lezen” (dat boek ligt er nog steeds en ik ben wel 3 pagina’s verder). Het gevaar in het maken van plannen voor in de toekomst is dat deze plannen nooit worden uitgevoerd: er zijn altijd redenen om je plannen nog wat verder uit te stellen. Over een paar maanden heb ik het vast weer druk met iets anders en komt er van die Spaanse les nog niets.

Zo ook bij het solliciteren: Bijvoorbeeld: “Ik ga eerst verhuizen, want dat kost veel geld, dan ga ik daarna eens kijken naar een andere baan”. Op een gegeven moment zit ik in mijn nieuwe huis en besef ik mezelf dat een nieuwe bank eigenlijk ook wel fijn is en dat er eigenlijk ook wel een nieuwe vloer in moet… En zo verschuiven onze plannen (die we eigenlijk heel belangrijk vinden) voor praktische zaken (zoals een verhuizing) die we de prioriteit geven. Want dat is het ook: Verhuizen en een nieuwe bank kopen, dat zijn praktische zaken. Onderzoeken van welk werk je blij wordt en switchen van baan: dat is minder concreet aan te pakken en daarom verleidelijk om uit te stellen.

Kijk eens of je voor jezelf twee uurtjes per week vrij kunt maken om wat vacatures te bekijken of brieven te schrijven.
Bedenk wat je écht graag zou willen en begin ermee!

Ontvang gratis mijn E-book met de vijf bewezen stappen voor het creëren van een werkend leven dat écht bij je past, waar je voldoening uit haalt en waar je blij van wordt. Ontvang meteen wekelijkse blogs die je op weg helpen naar werkgeluk.

* indicates required