Je kan van alles maar wat doe je ’t liefst?

Je kan van alles maar wat doe je ’t liefst?

Een zin uit de songtekst van het nummer Vlieger van Typhoon. Ik vind die zin (en overigens het hele liedje) een schot in de roos. Want man, als ik voor mezelf spreek, wat heb ik altijd duizenden ideeën gehad om mijn werkende leven vorm te geven. De ene keer zat ik bij een franchisegever aan tafel om een cafe te gaan runnen (nota bene in Parijs, was geen gemakkelijke communicatie) en de volgende keer kwam ik met mijn commerciële lease auto voorgereden bij mijn ouders. Ik zie die blik in hun ogen nog voor me: “Huh? Wat doe je nu weer voor werk?”

Ik kon van alles (en tegelijkertijd was er ook onzekerheid als het er op aan kwam: Kan ik dit wel? Wil ik dit wel?): De commerciële wereld in, iets met sport, horeca of een eigen opleiding starten.. En gelukkig probeerde ik ook van alles en toen besefte ik me dat Typhoon gelijk had: Je kan zoveel en toch word je niet overal blij van. Als je er eenmaal mee in aanraking komt merk je dat je van sommige dingen niet warm of koud wordt, terwijl het van te voren nog zo leuk leek. Er zijn vast heel veel dingen die bij je passen en waar je goed in bent/kan worden, maar krijg je er ook energie van? Past het ook echt bij jou?

Als je veel nadenkt over je werkende leven kunnen er twee dingen aan de hand zijn:

  1. Je wéét wat je leuk vindt, echter: je hebt nog geen stap gezet en je denkt er veel over na. Wel/niet, financiën, arbeidsvoorwaarden, collega’s, locatie etc..
  2. Je wilt wel een stap zetten, echter ben je soms kwijt wat écht bij je past en waar je blij van wordt.

En deze twee zaken gaan we behandelen op 19 september om 18:00 in de Masterclass van Workinglife. Deze bijeenkomst gaat over “Hoe kom ik tot een succesvol werkend leven”. En no worries, het wordt een chille avond.

Laat hier even weten of je er bij bent!

Ontvang gratis mijn E-book met de vijf bewezen stappen voor het creëren van een werkend leven dat écht bij je past, waar je voldoening uit haalt en waar je blij van wordt. Ontvang meteen wekelijkse blogs die je op weg helpen naar werkgeluk.

* indicates required