Hoe zet je een volgende en juiste stap in je werkende leven?

Dagelijks hebben we te maken met allerlei prikkels/gebeurtenissen/verwachtingen/omstandigheden uit onze omgeving. We zien op instagram wat de rest van de wereld aan het doen is, we voelen verwachtingen van ouders, werkgevers, collega’s en onze omgeving en we horen meningen en ideeën aan van onze vrienden. In je omgeving zijn er mensen die ergens heel goed of succesvol in zijn. Daarbij hebben we ook nog eens te maken met de verwachtingen die we van onszelf hebben. Dit maakt dat we leven in een snelle wereld waarbij we overladen worden met prikkels. Dit kan behoorlijk verwarrend zijn en dit kan je doen twijfelen aan jezelf. Hierdoor komen we in ons hoofd terecht en denken we veel na; wij mensen zijn echte denkers.

Een tip om te komen tot een stap die bij je past is: put uit je eigen ervaringen die je zelf zintuigelijk hebt opgedaan.

Sluit je ogen en ga eens terug naar de laatste keer dat jij, in je werk of in je opleiding, jezelf voldaan voelde, je deed iets waardoor je plezier beleefde, je was succesvol, je hart ging er misschien net iets sneller van kloppen en je kwam tot voldoening. Misschien kan je niet uitleggen waarom je jezelf zo voldaan voelde en dat hoeft ook niet. Accepteer dat het zo voelde. Dus geen “belangrijk” moment, maar ik noem het even een “voldoenend moment”.

Dit moment levert je mogelijk informatie en tools op voor verdere stappen om een werkend leven te creeëren waar je blij van wordt.
En nee, misschien niet altijd blij want werk blijft werk ;-). Maar in de kern voelt het goed want het is jouw kern en niet die van andermans verwachtingen.

 

Meer weten? Plan een gratis gesprek waarin je meerdere inzichten krijgt over jouw werkende leven.

www.working-life.nl