Zo maak je in 1 keer de juiste carrièrekeuze

Je werkt een aantal jaren bij hetzelfde bedrijf en je voelt je niet meer uitgedaagd. Je kent de werkzaamheden langzamerhand wel. Je verlangt naar het leren van nieuwe dingen. Aan de andere kant heb je je rekeningen te betalen én je wilt iets opbouwen, ergens in groeien.  Je wilt dus geen verkeerde keuze maken.

En hoe maak je de juiste keuze? Lees hieronder twee stappen:

De eerste stap bestaat uit het grondig bestuderen van jezelf. Ik zat vorige week naast een vriendin in de trein. We bekeken online verschillende kapsels, ter voorbereiding aan haar kappersbezoek. Er kwamen hele toffe kapsels voorbij. Echter, het feit dat een kapsel er tof uitziet wil niet zeggen dat het ook bij jou staat.

Een bank kan heel mooi zijn, maar dat wil niet zeggen dat die in jouw interieur past.
Die mercedes velgen zijn super gaaf, maar dat wil niet zeggen dat die op jouw bordeaux rode twingo passen.
Die baan van je broer klinkt heel tof, maar dat wil niet zeggen dat jij blij wordt van die baan.

Het begint bij jezelf, kijkt eerst goed naar wie jij bent en kijk daarna welke banen/ondernemersplannen bij jou passen.

Dan de tweede stap: durf bang te zijn.
Niet voor niets groeien de mooiste bloemen vlak langs het ravijn. Durf naar het randje te lopen. Want 100 procent zeker zijn van een goede keuze bestaat niet. Stel je geeft je huidige werk een 4 en je switcht van baan en dit valt tegen: Je geeft ook dit een 4. Dan is je situatie nog steeds een 4. Echter, je hebt nu nieuwe informatie te pakken en dus ben je een stap verder.

Durf te kiezen.

Heb jij ook het verlangen een volgende stap te zetten in je werk? Ben jij ook bang een verkeerde keuze te maken en blijf je daarom met 10 ideeën in je hoofd zitten?

Download hieronder de vijf stappen die je helpen in 1 keer de juiste carrière keuze te maken.