Het waarmaken van je ideeën in je werkende leven.

Vaak besteden we meer energie aan het accepteren van de huidige  situatie in plaats van aan het waarmaken van onze ideeën.
Laatst zat ik te denken; Hoe komt het dat sommige mensen heel blij worden van hun werk en hier enthousiast over vertellen terwijl anderen niet blij worden van hun werk en vertellen wat ze er niet leuk aan vinden. Waar zit dat ‘m in?
Hierin zijn verschillende onderdelen belangrijk:

1. Interne en externe referentie: We worden beïnvloed door alles wat om ons heen gebeurt, zowel online als offline, en dat is behoorlijk verwarrend! Op Instagram zien we bijvoorbeeld vrienden die op wereldreis gaan, mensen die veel geld verdienen of mensen die een ultrahip koffietentje openen. Op ons werk voelen we verwachtingen van werkgevers en collega’s. Hoe meer je bij jezelf kunt voelen waar jij blij van wordt, hoe minder de online en offline buitenwereld je beïnvloedt en hoe fijner jij je zal voelen in je werkende leven. Want als je erachter komt waar jouw blijdschap vandaan komt kun je uitermate succesvol worden (succesvol in de breedste zin van het woord) en dan kan je Instagram natuurlijk altijd gebruiken ter inspiratie 😉

2. Accepteren versus realiseren: Hoe meer je je huidige situatie probeert te accepteren, hoe minder je je energie steekt in het realiseren van je plannen en dromen. Als je plannen en dromen wilt realiseren, zal je altijd onzekerheid en ongemak ervaren. Hoe meer je hiermee om kunt gaan, hoe beter je je dromen waar kunt maken. Op instagram zien we de topjes van de ijsberg, echter heeft elke ondernemer/werknemer/reiziger/gelukkig mens moeite en effort moeten investeren om zover te komen.

3. Probeer niet te kijken naar de uitdaging ansicht, maar naar het resultaat dat het je oplevert. Vergelijk dit met sporten: Je hebt geen zin en je bent moe. Je ziet op tegen de training. Probeer het beeld voor je te halen dat je na de training onder een warme douche staat, trots, tevreden en ontspannen. Zo is het ook met werkkeuzes. Hoe zou het voor jou voelen als je zin hebt in je werk? Als je voldoening haalt uit je werk en met energie thuiskomt?

Iets om over na te denken.. Tussen wensen en resultaat ligt gedrag. 

Ontvang gratis mijn E-book met de vijf bewezen stappen voor het creëren van een werkend leven dat écht bij je past, waar je voldoening uit haalt en waar je blij van wordt. Ontvang meteen wekelijkse blogs die je op weg helpen naar werkgeluk.

* indicates required