Je werkende leven anders inrichten, waarom is dit niet altijd makkelijk?

Het is gemakkelijker om te blijven zitten waar je zit, ook al zit je met je werk niet helemaal lekker. Veel werknemers zitten vast in hun baan en zijn daar niet helemaal gelukkig. Het ene moment voel je je sterk en maak je plannen om van werk te veranderen. Het volgende moment overheersen angstgedachten en besluit je toch nog even te blijven in je vertrouwde situatie. In ons hoofd lijkt het soms wel een achtbaan van gedachten over werkmogelijkheden, werkkeuzes en werkgeluk. Van baan veranderen terwijl je daartoe niet gedwongen wordt vraagt lef. Sterker nog, veel werknemers vinden hun baan niet erg leuk, maar ze “haten” hun werk niet genoeg om van baan te wisselen. Simpelweg omdat dit geen makkelijke beslissing is, hier is moed voor nodig. Dit proces kan soms maanden of zelfs jaren duren.

Een tip om de juiste keuze te maken op werkgebied is:

Het primaire gedeelte van je brein wilt jou in je comfortzone houden. Als levend wezen willen wij onszelf begeven in een veilige positie, een positie die we kennen en waarvan wij weten dat deze veilig is. Immers, het heeft ons gebracht waar we nu zijn!
Onszelf buiten deze comfort zone begeven geeft niet altijd een fijn gevoel. Laat dit angstige gevoel niet bepalend zijn voor de keuzes die je maakt. Voordat een situatie helder wordt zal er altijd een zekere vorm van chaos plaatsvinden en dit is nodig voor verandering. Als je een steen het water in gooit ontstaat er beweging en vertroebeling in het water, wanneer de steen op zijn plek valt zal de rust vanzelf wederkeren. Accepteer de chaos van het moment, het wordt vanzelf weer rustig.

Is het bij jou soms chaotisch in je hoofd? Zou je graag stappen willen zetten? Stuur gerust een mailtje voor een vrijblijvend gesprek.