Een nieuwe broek

Twee weken geleden op een zaterdagochtend. Ik stond wat te rommelen in mijn kledingkast en ik kwam tot de conclusie dat ik weer eens wat nieuwe broeken nodig had. Of laten we zeggen….. “nodig had”. Tussen aanhalingstekens want ik had er natuurlijk genoeg. Laten we eerlijk zijn: je hebt vaak tien broeken in de kast liggen en uiteindelijk draag je er maar een stuk of drie/vier écht graag. Die zitten nou eenmaal lekker en staan je als gegoten. In de overige zes moet je maar net zin hebben. Anyway ik dwaal af: ik vond dat ik wel weer eens wat nieuws kon gebruiken.

Eens in de zoveel tijd ga ik met mijn moeder winkelen en ook deze zaterdag was dat weer het plan. Dus ik instrueerde mijn moeder alvast: ik heb weer eens wat broeken nodig en daar gingen we, winkel in winkel uit. In de eerste vijf winkels vond ik niet echt wat (mijn moeder had ondertussen al drie jurken), maar later op de dag, na van alles gepast te hebben: bingo. Een nieuw broekie. Hartstikke druk op zaterdag dus er waren meer mensen zoals ik die iets misten in hun kast en in de actie gingen naar iets nieuws, iets anders, iets dat ze goed konden gebruiken of iets dat ze nodig hadden.

En weet je, we kunnen dit blijkbaar supergoed: actie ondernemen. Als we het in 9 winkels nog niet hebben gevonden, dan gaan we gewoon door met winkel nummer 10 en 11. Doorzettingsvermogen: check. Vastberadenheid: check. Focus: check.
En als je niet van winkelen houdt, dan ben je misschien wel eens verhuisd. Daarbij heb je ook geconstateerd dat je huidige woning het niet meer helemaal was, je hebt verschillende huizen bekeken en uiteindelijk heb je gekozen. Actie dus.

En hoe mooi zou het zijn als we dit met ons werkende leven ook zo aan zouden pakken?

Als we op werk de uitdaging niet meer voelen en we energie steken in het het uitvinden waar de uitdaging dan wel ligt.

Als we niet na een eerste sollicitatie de handdoek in de ring gooien, maar gewoon volhardend naar winkel 2, 3 en 4 gaan totdat we het resultaat hebben dat we voor ogen hadden.

Als we onszelf de vraag stellen “Wat wil ik met mijn werkende leven?” en we online en offline gaan shoppen totdat we een antwoord hebben op onze vraag en je de volgende zin kunt invullen: “Ik wil … met mijn werkende leven”.

Hoe zou dat zijn?

Ontvang gratis mijn E-book met de vijf bewezen stappen voor het creëren van een werkend leven dat écht bij je past, waar je voldoening uit haalt en waar je blij van wordt. Ontvang meteen wekelijkse blogs die je op weg helpen naar werkgeluk.

* indicates required