Een jaar geleden..

Ik was op zoek naar een nieuwe woning. Tot mijn 28e woonde ik nog met huisgenoten en plots kwam er een moment dat ik zin had in the next big step: Samenwonen. Dus wat deden we… We gingen bij de hypotheekshop langs om te checken hoeveel we konden lenen, we schreven ons in bij een aantal woningcoöperaties voor huurwoningen en daar gingen we.. Drie huizen per week. Van appartementjes tot kleine woningen, jaren 30 tot nieuwbouw van het centrum tot aan de buitenwijken. We checkten de foto’s, praatten met mensen die in een bepaalde buurt woonden en we gingen langs om het huis te bezichtigen. Om het huis van binnen te zien en te horen en om op basis daarvan te voelen of het wel of niet bij ons paste. Want zo werkt dat vaak: Je bezoekt een huis en als je er binnen staat weet je of je hier gelukkig kan worden ja of nee. Je voelt of het jouw huis is als je er binnen staat.

En zo is het ook met jouw volgende stap in je werkende leven.

Of je nu nadenkt over een switch van baan, over een nieuwe functie, een ander takenpakket of je biezen pakken en verplaatsen naar het buitenland, je weet nooit hoe dat gaat worden voordat je er ervaring in op gaat doen. Als je er wel eens aan denkt voor jezelf te beginnen, ga dan eens met iemand praten/meelopen die voor zichzelf werkt en check voor jezelf of je hier enthousiast van wordt. Want zolang je niet in de actie komt, is elke droom die je hebt een bedacht beeld in het hoofd waarvan je niet weet hoe het in realiteit zal zijn. Veel mensen willen Floortje Dessing zijn en toch heb je geen flauw idee hoe het zal zijn als je uiteindelijk dat werk uitvoert. Je hebt nooit in haar schoenen gestaan. Dat is alsof je nadenkt te gaan wonen in een jaren dertig woning in de binnenstad zonder dat je ooit in zo een dergelijke woning bent geweest. Je zult er echt mee in aanraking moeten komen voordat je weet dat dit je huis is en dat werkt met je baan ook zo…. Echt!

1. Maak een lijstje met banen/ondernemingen waar je aan denkt.

2. Kom in aanraking met deze banen/ondernemingen.

3. Check of je enthousiast wordt en of je jezelf ook zo rond ziet lopen.

Arrivederci

Ontvang gratis mijn E-book met de vijf bewezen stappen voor het creëren van een werkend leven dat écht bij je past, waar je voldoening uit haalt en waar je blij van wordt. Ontvang meteen wekelijkse blogs die je op weg helpen naar werkgeluk.

* indicates required