Doe dit als je wilt bouwen aan je toekomst.

Vanochtend droomde ik over een tweedehands kleding app en een paar uur daarna bedacht ik me bootcamps te gaan geven. Brainstormen en dromen, daar krijgen we energie van! Maar hoe zorg je ervoor dat ideeën ook werkelijkheid worden?

Met vrienden kletsen over giga mooie plannen voor een nieuwe baan of een onderneming, da’s gezellig en vaak blijft het daar ook bij. Echter, wat als je 1 van je ideeën door wilt pakken? Hoe zorg je ervoor dat 1 van die mooie plannen ook werkelijkheid wordt?

Wat ik het meest belangrijk vind is focus: 1. Make a plan. 2. Stick to it. Als het hoofd overloopt van ideeën is het alsof je in een spontane bui bij de Intratuin 10 mooie planten koopt, je ze keurig neerzet in de woonkamer en er vervolgens niet meer naar omkijkt. Dan was het een mooi plan, leuk idee, goed bedacht en vervolgens bloeit het dood. Start met het kopen van 1 plant. Geef ‘m water, zet ‘m in het licht, hou ‘m in de gaten en kijk hoe ie bloeit.

  1. Bedenk een idee. 2. Breng het in de praktijk. 3. Laat het groeien.

Want ideeën bedenken, dat is gemakkelijk. Het idee in de praktijk brengen, daar zit de grootste moeilijkheid. Sommige mensen zijn een ster in het aanmaken van een kampvuur, anderen kunnen het kampvuur in korte tijd heel groot maken en weer anderen houden het vuur op goede hoogte brandend.

Waar ben jij goed in? Ideeën bedenken? Ideeën in de praktijk brengen en uitbouwen? Of de machine draaiende houden?

Wil jij ook je richting pakken in je werkende leven? Klaar met het nadenken en getob over je werk en wil je er iets van maken? Neem eens contact op voor een gesprek of kom in november naar de Masterclass “Je centen verdienen met dat waar je blij van wordt”.