Werknemers die enthousiast naar werk gaan en weer net zo enthousiast thuiskomen.
Werknemers die gedreven zijn en die op hun plek zitten.

Dat is de missie van Workinglife.


Elke werknemer komt wel eens op een punt te staan dat hij/zij denkt “Wat wil ik nu verder met mijn werkende leven?”. Over dit vraagstuk kan veel worden nagedacht en Workinglife biedt hierin een programma: erachter komen wat je volgende stap is: binnen de organisatie of daarbuiten.

Het is fijn als je werknemers zichzelf goed kennen en als ze weten waar ze voldoening uit halen. Als jonge werknemers focus, richting en gedrevenheid ervaren, komt dat de organisatie ten goede.
In deze tijd is de uitdaging groter dan ooit om als young professional richting te kiezen in deze maakbare tijd.
Workinglife biedt de oplossing: Zowel bij uitstekende begeleiding bij de uitvloeiing van werknemers als bij werknemers die graag de eigen carrière onder de loep willen nemen.

Is het volgende herkenbaar?

» Je vindt persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Als een werknemer zichzelf goed kent, kan diegene veel beter inschatten van welke werkzaamheden/welk werk hij blij wordt.

» Je hebt personeelsleden in dienst die nog wel eens “een beetje zoekende kunnen zijn”. 

» Je ziet regelmatig dat werknemers werkdruk ervaren. 

» Je gunt het je werknemers het allerbeste te halen uit zichzelf. Dit komt ten goede aan de organisatie. 

» Werknemers die zichzelf goed kennen, kunnen richting geven aan hun werk en focussen op groei en ontwikkeling.

 

Want.. Hoe ga je de tomtom instellen als je niet weet waar je zelf bent?

Hoe gaan je werknemers die “zoekende zijn”, zorgen dat zij met rust in het hoofd, focus, richting en plezier werken?

Een aantal van je werknemers is zoekende in het werkende leven. Als je niet weet wat voor jou belangrijk is in je baan, is het onmogelijk werkzaamheden en werk te doen waarbij je je als een vis in het water voelt.

  1. Stilstaan bij “wie ben ik?”, “wat vind ik belangrijk”, “wat past bij me” is de eerste stap. Dat is hetzelfde met het uitzoeken van een nieuwe auto, je moet eerst weten van welke dingen je blij wordt omtrent je nieuwe auto, anders doet je maar wat.

2. Hoe ga ik daar komen: in actie komen, richting geven, op onderzoek uitgaan, aangeven wat je leuk vindt en “er tegenaan gaan”.

Een krachtige werknemer is de werknemer die zichzelf goed kent.

Klik op 1 van onderstaande 2 trajecten voor meer info:

Testimonials:

This page is having a slideshow that uses Javascript. Your browser either doesn't support Javascript or you have it turned off. To see this page as it is meant to appear please use a Javascript enabled browser.

Anoniem
"Door dit traject ben ik bewust bezig geweest met werkverandering. Dit heeft er toe geleid dat ik hier niet alleen aan dacht, maar ook daadwerkelijk actie heb ondernomen."
Laura
"Een traject dat goed is voor zelfreflectie, motivatie en doorzettingsvermogen. Nu kan ik aanpakken waarvan ik eerst niet wist hoe te moeten beginnen!"
Fleur
"Door dit traject te hebben gevolgd, bleef ik niet alleen denken aan het maken van een carrièreswitch, maar heb ik eindelijk actie ondernomen. Gedurende het traject heb ik ontzettend veel praktische tips gekregen."
Eric
"Een leerzame en inspirerende ervaring waarbij technieken worden gebruikt om te zoeken naar wat jou drijft in je (werkende) leven."
Anoniem
"Hoi Laurien, ik ben echt ontzettend blij dat ik dit heb mogen doen.
Echt heel erg mooi hoe je dit heb opgezet en hoe je het aanpakt!"
Dwayne
"Zeer nuttige cursus. Ik vond het heel interessant om nou is echt stil te staan waarom je nu een bepaalde baan hebt. En wat je beweegredenen zijn waarom je nu een bepaalde functie hebt. De cursus doet je beseffen dat je echt alles kunt worden als je maar actie onderneemt. Momenteel ben ik nog aan het uitzoeken wat ik nu echt wil. Voorheen zou ik dit niet doen en blijven in een baan die ik niet leuk meer vind."
Wai
"Heel blij dat ik hiermee begonnen ben. Het geeft een schop onder je kont, een ruimere kijk op de mogelijkheden en je wordt gestimuleerd uit je comfortzone te komen. Laurien is een zeer prettige coach. Ze leert je echt kennen en geen vraag is te dom."
Luc
"Voor mij was dit traject zeer waardevol. Het heeft me bewust gemaakt waar ik naar op zoek ben en hulpmiddelen gegeven om mijn doelen te bereiken."
Sjalien
"De regelmatige sessies en het dagelijks bewust en onbewust bezig zijn met de opdrachten en informatie die laurien je meegeeft zorgt voor veel zelfreflectie en motivatie om je doel te halen."
Christianne
"Laurien is een heel fijne en betrokken coach geweest. Zij wist goed aan te sluiten bij mijn persoonlijke vragen en stond er altijd voor open om mee te denken, ook buiten de sessies om. Ik vond het prettig dat Laurien regelmatig voorbeelden uit haar eigen leven deelde en dat haar manier van coachen samengaat met humor en relativeringsvermogen. Laurien heeft een mooie combinatie van kennis, kunde en eigenheid."
Bram
"Heel tof traject om met laurien te ontdekken wat me drijft en wat ik in mijn werk wil vinden. Een fijne stok achter de deur om in een aantal weken een sprint te trekken op persoonlijk ontwikkeling vlak! Ik zal het traject zeker aanraden door de praktische insteek, het groepsverband en de prikkelende opdrachten. Laagdrempelig maar zeker toepasbaar."
Gert
"Geen doel hebben is niet erg, want dan is het zoeken ervan je doel. Laurien is rustig, luistert goed en heeft het vermogen je structuur aan te brengen."